Om Kildens Rygeri

Kildens Rygeri blev grundlagt i 2006. Det havde længe været vores drøm, at få vores eget røgeri, hvor vi kunne eksperimentere og udvikle nye lækre fiskeopskrifter.

Vi fik bygget et røgeri ved siden af vores hus i Nibe, hvor vi har en fantastisk udsigt til Limfjorden. Sammen med vores tre børn driver vi røgeriet og den lille butik, hvor vi sælger vores varer. Vi sælger både til privatkunder og til offentlige og private kantiner.

Sådan laver vi vores fisk

I vores røgeri har vi to rygeovne. En stor ovn der både koldryger og varmryger. Og en en mindre ovn, som primært varmryger. I ovnene eksperimenterer vi løbende med mange forskellige slags fisk. Det tager lang tid at udvikle den gode opskrift, men vi har fundet frem til en række opskrifter, som vi er meget glade for.

Eksempelvis har brugt lang tid på at gøre vores varmrøgede laks særlig saftig og smagfuld. Det synes vi, er lykkes. Vi er meget stolte og glade for den.

Inspiration fra fortiden

I vores søgen efter nye spændende opskrifter, er det både i udlandet, men især i fortiden, vi leder. Vi kigger i gamle opskriftsbøger for at finde ud af, hvordan man har røget fisken i Nibe for 100 år eller 200 år siden.

Og så prøver vi at udvikle nye opskrifter herudfra.

Vi lytter også til vores kunder, når de kommer med forslag eller fiskeoplevelser, som de gerne vil dele med os. Har de en god idé, så prøver vi at udvikle videre på den.

Del af en stor fødevaregruppe

Kildens Rygeri er en del af Nordjysk Fødevare som arbejder for at små lokale fødevareproducenter kan komme tættere på forbrugerne gennem samarbejde og branding.

KURT

”Jeg har arbejdet mange år i fødevareindustrien, bl.a. hos Tulip Svenstrup og Aalborg. Det har altid interesseret mig at fiske, så ved siden af mit arbejde, har jeg fisket på havet. Jeg har været med på forskellige kuttere, hvor jeg har lært meget om fisks kvalitet og friskhed. Det betyder, at jeg kan vurdere, om den fisk vi køber fra leverandørerne er af den høje kvalitet, som vi forventer.

At starte røgeriet var en drøm, som gik i opfyldelse. Og jeg elsker at eksperimentere med nye rygeopskrifter og nye krydderier.”

Vidste du

Kildens Rygeri er opkaldt efter Kilden, som løber igennem Nibe. Kilden løber forbi den gamle brandstation, hen langs Kildegade og under røgeriet.

Kilden har langt tilbage i historien været

brugt til ”Mad, brygning og tvæt”, som de historiske kilder fortæller. Så det var helt oplagt for os, at opkalde vores røgeri, som benytter de gamle traditioner og metoder, efter kilden